North Sea Jazz Festival 13-15 juli

0

Het North Sea Jazz Festival, een van de grootste muziekevenementen van Europa, vindt dit jaar van 13 tot en met 15 juli in Ahoy, Rotterdam plaats. Diverse top-artiesten zullen ook dit jaar hun opwachting maken op het festival dat voor de 32ste keer wordt georganiseerd.

De Amerikaanse jazz en klassieke saxofonist Branford Marsalis wordt dit jaar opgevolgd door zijn jongere broer Wynton Marsalis en zijn Lincoln Center Jazz Orchestra. Andere grote namen op het festival zijn dit jaar onder anderen Sly & The Family Stone, Steely Dan, Katie Melua, Amy Wine House, Al Green, Paul Anka, The Roots, Buena Vista Social Club, Elvis Costello & Allen Toussaint, Chick Corea, Dave Holland en Amos Lee. Ook de hedendaagse jazzhelden zijn goed vertegenwoordigd met namen als Roy Hargrove, E.S.T, Nils Petter Molvaer, Joshua Redman en Christian Scott. Nederland levert oude en nieuwe sterren als Misha Mengelberg, Hans Dulfer, Eric Vloeimans, Trijntje Oosterhuis en Ronald Snijders en zijn band.

Het North Sea Jazz Festival is een jaarlijks festival dat ieder jaar in het tweede weekend van juli wordt georganiseerd. Tot en met 2005 vond het festival in World Forum Convention Center gehouden in Den Haag; vanaf 2006 wordt het gehouden in Ahoy te Rotterdam. Het driedaagse festival werd opgericht door Paul Acket, zakenman en jazzliefhebber, die een vermogen had vergaard in de zestiger jaren met muziekbladen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.