Verkiezing nieuwe Queen Zomercarnaval

0

Op zondag 22 juli 2007 wordt de nieuwe Queen Ortel Zomercarnaval 2007 gekozen. Tijdens de jaarlijkse Queen Election (18.00 uur, Cruise Terminal Rotterdam) dingen zeven kandidates namens verschillende carnavalsgroepen naar de felbegeerde titel. De winnares van de Queen Election mag zich een jaar lang Queen Ortel Zomercarnaval noemen en vervult als ambassadrice van het evenement een belangrijke functie. De verkiezing wordt dit jaar in een nieuw jasje gestoken. De kandidates presenteren zich niet meer via diverse kledingrondes, maar zijn het middelpunt van een snelle show met een tropisch tintje. De jury beoordeelt de kandidates op hun carnavalskennis, uitstraling en communicatieve vaardigheden. De voorbereidingen van de kandidates en de uiteindelijke verkiezing zijn te zien bij TV Rijnmond.

De Queen Election is de traditionele aftrap van Ortel Zomercarnaval (26 t/m 28 juli). In 2006 werd Ortel Zomercarnaval bezocht door ruim 900.000 mensen en uitgeroepen tot het meest succesvolle evenement ?©n grootste jongerenevenement van Nederland (bron: Respons Evenementen Monitor).

Aan de Queen Election 2007 doen dit jaar zeven kandidates mee:

Fari Kamel (18 jr) van Nos Orguyo (Eindhoven)
Marcie de Jongh (26 jr) van Kingdoms under the Sun (Amsterdam)
Fabienne Kadirbaks (20 jr) van Caribean Jewels (Den Haag)
Fleur Baak (23 jr) van Colores Latinos (Rotterdam)
Marilla Silva (18 jr) van Carnaval Cultural de Cabo Verde (Rotterdam)
Wendy Teixeira (18 jr) van Cabo Verde Chegou (Rotterdam)
Diandra Bramble (19 jr) van Aruba Uni (Amsterdam)

In tegenstelling tot voorgaande jaren presenteren de kandidates zich niet in verschillende kledingrondes, maar wordt de aandacht verschoven naar carnavalsinhoudelijke kennis en eigen inbreng. Hoogtepunt van de avond blijft de befaamde kostuumpresentatie. Traditiegetrouw voert de nieuwe Queen Ortel Zomercarnaval op zaterdag 28 juli de Straatparade aan met haar carnavalsgroep. In 2006 ging de titel naar de Dominicaanse Katy Cede?±o Manzanillo van carnavalsgroep Grupo Carnaval Dominicano.

Queen Election
Datum: zondag 22 juli 2007
Aanvang: 18.00 uur
Locatie: Cruise Terminal, Rotterdam (Wilhelminakade 699)
Kaartverkoop: Tickets (€ 15,-) zijn verkrijgbaar via XL Tickets, zie ook www.zomercarnaval.com

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.