Celstraf voor dragen afgezakte broek

0

Celstraf voor dragen afgezakte broekIn Delcambre, een plaatsje in de Amerikaanse staat Louisiana, is het dragen van broeken die zo laag hangen dat het ondergoed zichtbaar is voortaan verboden. De gemeenteraad heeft daartoe deze week unaniem besloten. Mensen die toch dergelijke slobberbroeken dragen riskeren maximaal zes maanden gevangenisstraf en een boete van vijfhonderd dollar, wegens schennis van de openbare eerbaarheid.

Volgens sommige bewoners van Delcambre is de maatregel speciaal tegen zwarten gericht, aangezien laaghangende, ‘baggy’ broeken bij de hiphopcultuur horen, maar burgemeester Carol Broussard spreekt dat tegen. “Blanke mensen dragen ook afgezakte broeken”, zegt hij.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.