Sean Paul in Heineken Music Hall

2

Sean PaulDancehall-act Sean Paul komt voor een eenmalig concert naar Nederland. Onder de titel TMF presents Sean Paul geeft de popster op zondag 15 juli 2007 een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het dj- en producersteam RMXCRW, opgericht door o.a. dj Chuckie, verzorgt het voorprogramma.

De Jamaicaanse Sean Paul wordt ook wel dancehall-koning genoemd. Maar hij mag zich tegenwoordig gerust popster noemen. Want met zijn eerste wereldwijde grote hit ‚ÄòGimme the Light‚Äô (2002), bracht hij het tot dan toe sc?©negebonden dancehall naar het mainstream domein. In 2003 volgden de hits ‚ÄòGet Busy‚Äô en ‚ÄòLike Glue‚Äô en met de succesvolle superster Beyonc?© maakt hij de wereldhit ‚ÄòBaby Boy‚Äô. Ook werkte hij samen met o.a. Rihanna, Carlos Santana en Joss Stone.

In 2006 had hij hits met ‚ÄòEver blazin‚Äô, ‚ÄòGive it up to me‚Äô en ‚ÄòTemperature‚Äô. Sean Paul Henriques komt uit Kingston, Jamaica. Hij studeerde aanvankelijk af als hotelmanager maar begon teksten te schrijven. Na zijn eerste optredens nam hij in 1997 zijn eerste single op en ontwikkelde hij een stijl die hij Uptown noemde. In 1998 maakte hij deel uit van de Dutty Cup Crew en scoorde hits in de Verenigde Staten met ‚ÄòGroov en ‚ÄòJamone‚Äô. Tegelijkertijd werkte hij aan zijn solocarri?® en nam hij de clip ‚ÄòUnda Wata‚Äô op met dancehallgrootheden als Buju Banton en Beenie Man. Daarna wist de succesvolle videoclipregisseur Hype Williams hem samen met rapper DMX en Mr. Vegas te strikken voor de soundtrack van zijn film Belly.

Concert: TMF presents Sean Paul
Datum: zondag 15 juli
Locatie: Heineken Music Hall, Amsterdam

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Hi,
    Vraagje:waar en wanneer kunnen we de kaarten kopen voor de show van Sean Paul op 15 juli?
    Wilt u ons a.u.b opde hoogte houden?

    Vriendelijk dank,
    Mariska

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.