12e editie Terra Festival

0

Terra FestivalDe twaalfde editie van het wereldmuziekfestival Terra gaat vrijdagavond 1 juni a.s. van start in de Alkmaarse binnenstad. Het festival opent die avond (20.30 uur, ‚Ǩ15,-) met een uniek kick-off concert van Fernando Lameirinhas en Dina Medina in Theater De Vest. Daarmee geeft het wereldmuziekfestival het startschot voor een weekend vol muziek en dans van diverse wereldculturen. Op het programma, dat op 2 en 3 juni gratis toegankelijk is, staan onder meer optredens van Ang?©lique Kidjo, Zuco103, Noya, LA Minor, Kriya Familia en KUS. Terra presenteert op 2 juni in Parkhof een speciale after-party met de dj‚Äôs van BalkanBeatz. De afterparty in Parkhof vormt de afsluiter van de zaterdag van Terra en is ook gratis toegankelijk.

Binnen de overige programmering van Terra is er dit jaar speciale aandacht voor de thema’s dans en India. In dat kader presenteert Terra optredens van Brasil Axe, Anicha, Dhoad Gypsies of Rajasthan en Arling’s Bombay Connection Band. De foyer van Theater De Vest wordt geheel in Indiase sferen aangekleed en er worden doorlopend Bollywood films getoond. Ook op het Canadaplein kan het publiek proeven aan Bollywoodbeelden in de speciale mini-bioscoop van het COS Noord-Holland, het regionale centrum voor internationale samenwerking. COS Noord-Holland wil het Terra publiek graag betrekken bij de wereldwijde strijd tegen de armoede.

De traditionele salsa-avond Noche Caliente de Salsa in Theater De Vest (v.a. 20.00 uur, Grote Zaal) op zaterdagavond biedt de vaste ingredi?´nten voor een swingend salsafeest. La Noche heeft diverse optredens in petto van onder meer Orquesta con Clave, dansschool Sizzling Salsa en DJ Cesario. Ook een tropisch hapje en zonnige cocktail ontbreken niet die avond.

Het gehele programma van Terra 2007 is te vinden op www.terrafestival.nl

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.