Beyonc?© haalt deluxe-album uit winkels

0

Beyonc?ɬ©De Amerikaanse R&B-zangeres Beyonc?© Knowles heeft de deluxe-editie van haar laatste album “B’Day” uit de rekken laten halen, nadat de Britse zangeres Des’ree een rechtszaak tegen haar aanspande. Des’ree beschuldigt Beyonc?© van plagiaat. De Britse zangeres diende de klacht in op 18 april in Manhattan, daarbij bewerend dat Knowles geen toestemming heeft gekregen om het liedje “Kissing You” van Des’ree te coveren.

Knowles’ muzieklabel heeft als gevolg besloten om de verkoop van de deluxe-editie, waarop de track staat, voorlopig een halt toe te roepen. Zo meldt de muziekzender MTV woensdag. Zoals de klacht luidt, beweert Des’ree dat de voorwaarden die haar team doorgaf aan Beyonc?© om het lied te gebruiken ontoereikend waren voor de Amerikaanse R&B-diva. Met als gevolg dat de voormalige leadzangeres van Destiny’s Child de copyrightwet heeft genegeerd en toch haar eigen versie van “Kissing You” op de markt heeft gebracht.

Volgens de voorwaarden van Des’ree mocht Knowles de track geen andere titel geven en geen videoclip maken. De Amerikaanse hitzangeres Beyonc?© overtrad die voorwaarden door de single “Still In Love (Kissing You)” te noemen. Des’ree eist nu een schadevergoeding van ongeveer 114.000 euro.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.