Metropole Orkest met rappers op Parkpop

0

Metropole Orkest met rappers op ParkpopHet Metropole Orkest opent op 24 juni om 13.00 uur het programma op het urban podium Haagse XStage tijdens Parkpop 2007. In een eenmalige show staat het orkest op het podium met drie voormalige XStage winnaars uit 2006: rappers Perry Mystique, El.Rod en de urban formatie Nedertoon. Onder de noemer Metropole RAPsody zullen de drie urban artiesten in een live set van ongeveer 50 minuten hun eigen composities ten gehore brengen olv Metropole gastdirigent Jurjen Hempel en het voltallige orkest. Daarmee presenteert het Haagse popfestival een unieke cross-over tussen de urban muziek van de hiphoppers en het orkestgeluid van het Metropole Orkest. Het optreden wordt onder meer uitgezonden op de nieuwe zender Radio 6.

De drie uitverkoren talenten zijn geen onbekenden voor Parkpop. Zij waren tijdens de eerste editie in 2006 de winnaars van de urban talentenjacht voor de Haagse XStage. Parkpop biedt hen middels de samenwerking met het Metropole Orkest een kans zich artistiek verder te ontwikkelen en geeft hiermee een vervolgtraject aan na deelname in 2006. Voor de rappers betekent dit een artistieke uitdaging. El.Rod: “Ik ben heel benieuwd hoe het gaat klinken. We gaan met het orkest zeker wat swing in de beats krijgen. Je staat wel op Parkpop natuurlijk!”.

De samenwerking tussen de orkestleden en de drie hiphoptalenten wordt muzikaal geleid door de gevestigde hiphop live band NuClear Family en Metropole gastdirigent Jurjen Hempel. In een aantal repetitiedagen worden de in bladmuziek (door arrangeurs Willem Friede en Tom Trapp) omgezette hiphopnummers door het Metropole Orkest en NuClear Family samen met El.Rod, Perry Mystique en Nedertoon ingestudeerd. NuClear Family helpt de jonge talentjes daarbij te leren naar hun eigen muziek te luisteren en draagt bij aan de arrangementen voor hun raps. NuClear Family frontman MC Ki: ‚ÄúHet moet eigenlijk ?©?©n lange compositie worden, waarin de drie rappers steeds afwisselend de hoofdrol spelen. Een groot boek met ieder een eigen hoofdstuk en een vlammend plot!‚Äù Tijdens de Metropole RAPsody staan op 24 juni meer dan 50 muzikanten op het podium.

Het programma van Parkpop is met toevoeging van Metropole RAPsody compleet. De programmering bestaat uit Kim Wilde, Johan, Maria Mena, Beef, Israel Vibration, Stevie Ann, Mau Mau, Members of Marvelas, Blaxtar, The Frames, The Family Stand, Marc Ford, Sweet Coffee, Air Traffic, Delinquent Habits, Mr Z., Risskant en R.O.O.O.M.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.