Suriname Aan De Maas Festival

3

Suriname Aan De Maas Festival Op zaterdag 30 juni 2007 vindt voor het eerst het Suriname Aan De Maas Festival plaats in Rotterdam, een grootschalig Surinaams openluchtfestival met grote namen op het programma. De locatie is het Strand aan de Maas aan de voet van de Erasmusbrug, d?© zomer hangout onder Rotterdammers. Onder de bezoekers worden twee tickets verloot naar Suriname en een grandioze vuurwerkshow sluit het festival af.

Op een groot podium op het Rotterdamse stadsstrand vinden optredens plaats van bekende Nederlanders met een Surinaams tintje. Naast Re-Play, de band die sinds de jaren negentig wordt gezien als de grondlegger van de Nederlandstalige R&B en Soul en bekend is van de hits ‘Ala Day’, ‘Never nooit meer’ (samen met
Gordon) en’ Wat ga je doen (Sang y’o go du)’ vinden er live optredens plaats van La Rouge en Mr. Z. La Rouge is een Surinaamse-Creoolse band met een unieke stijl van kawina waarin duidelijke invloeden vanuit de Rhytm and Blues, Salsa, Hip Hop en Merengue te horen zijn. Zij hebben samen met de RMXCRW een hit gescoord met het nummer ‘Als je weet wat je doet’.

Mr. Z, een Rotterdammer van Surinaams-Hindoestaanse en Trinidadiaanse afkomst is bekend van zijn hit ‘Earth Angel’ en zijn swingende reggae-dancehall nummers. Dj Massive, een dj van Javaans-Surinaamse afkomst zorgt voor swingende Surinaamse tunes gedurende het festival.

De verschillende Surinaamse bevolkingsgroepen zijn duidelijk terug te vinden in de programmering. Tijdens het festival zullen Javaanse, Hindoestaanse en Creoolse dansvoorstellingen te zien zijn en is er een mix van optredens van kleurrijke bands. Een Creoolse Brass Band zal het straatbeeld doen opleven door al spelend vanaf de Erasmusbrug aan te komen op het Strand aan de Maas.

Een vuurwerkshow zal het Rotterdamse luchtbeeld sieren wanneer om klokslag 00:00 de viering van Keti Koti wordt ingeluid. Keti Koti is een belangrijke feestdag voor Surinamers dat jaarlijks op 1 juli plaatsvindt. Hiermee herdenken zij de afschaffing van de slavernij in Suriname in 1863.

Een mix van nationaliteiten kenmerkt de Surinaamse keuken. Door deze mix van culturen is de Surinaamse keuken een exotische schatkist aan geuren en smaken. Een grote Warung op het festival biedt de mogelijkheid om te proeven van verschillende typisch Surinaamse gerechten. In de knusse Wojo staan kraampjes met boeken, sieraden en Surinaamse spulletjes en informatiestands van de samenwerkingspartners.

- Advertentie -

3 REACTIES

  1. hoi ik zou het leuk vinden om met mijn surinaamse snackwagen met surinaamse hapjes en gerechten bij jullie evenemeten zoals voor 30 juni bij suriname aan de maas te mogen staan. als dit mogelik is laat het even weten a.u.b. en bij eventuele vragen of meer informatie mail dan even. groetjes nisha

  2. hallo ik ben beeldend kunstenaar met als dicipline kunstschilderen ik zou graag mijn schilderijen ten toon willen stellen dit verhoogd ook de sfeer als er ruimte hiervoor is hoor ik het graag van u

    hoogachtend
    p haman beeldendkunstenaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.