30e verjaardag Ortel Dunya Festival

0

30e verjaardag Ortel Dunya FestivalHet Ortel Dunya Festival viert haar 30e verjaardag op 27 mei met een uitgebreid jubileumprogramma in het Park bij de Euromast (Rotterdam). Onder meer de Afrikaanse ‚ÄòQueen of Pop‚Äô Ang?©lique Kidjo, zanger Andy Palacio en ‚ÄòBNN Lama‚Äô Jandino maken het programma van deze jubileumeditie compleet. Daarnaast verwelkomt Ortel Dunya diverse prominenten op het festivalterrein, waaronder staatssecretaris Ahmed Aboutaleb, minister van VROM Jacqueline Cramer en de Rotterdamse wethouder cultuur & participatie Orhan Kaya. In een programma met een duur van meer dan 60 uur laat het wereldpodiumkunstenfestival zien wat het in huis heeft: een mondiale programmamix van muziek, letteren, film en dans van meer dan 35 wereldculturen.

Het festival gaat om 13.00 uur van start en presenteert zich in een nieuwe opzet met zeven speelplekken met ieder een eigen sfeer en inhoud. Culturele ontmoeting staat centraal, zowel op als voor de podia, en wordt een programma gepresenteerd met ruimte voor zowel culturele tradities als vernieuwing. Met onder meer optredens van Ang?©lique Kidjo, Babylon Circus, Fr?©d?©rique Spigt, Andy Palacio, Simon Vinkenoog, Jandino, William Vivanco, Salimata Diabat?© en de masterclasses van de jonge muzikale talenten van ROOTS&ROUTES i.s.m Watcha Clan. Het volledige programma van Ortel Dunya is te vinden op www.dunya.nl.

Ortel Dunya blikt terug op haar ontstaansgeschiedenis vanaf 1978. Met foto’s van o.a Pieter Vandermeer, Robert den Hartog, Jan van der Ploeg, Bas Czerwinski en Basem Alazawy wordt een impressie gegeven van 30 jaar festival. De expositie is op zondag 27 mei tijdens het festival en later in drie verschillende Lokale Cultuur Centra in de stad te zien.

Minister Cramer van VROM geeft om 13.15 uur op het Plein van de Solidariteit het startschot voor de klimaattentoonstelling ‘de Klimaat, want?’ dat onderdeel uitmaakt van het Atalantaproject. Voor dit project reisden medio maart zestien Rotterdamse jongeren naar Noord Marokko voor de aanleg van een vlindertuin. Deze stagereis is onderdeel van een jongerenproject van tien maanden over ontwikkelingssamenwerking, millenniumdoelstellingen, armoedebestrijding en natuur en milieu. De jongeren presenteren het project via video, foto’s, theater en een speciale Atalanta-rap.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.