Voorstelling: ‘See you when you see me’

0

Jongerengroep Shake It!Jongerengroep Shake It! presenteert op 25, 26 ?©n 27 mei 2007 de voorstelling ‚ÄòSee you when you see me‚Äô. Een productie gemaakt door 30 verschillende nationaliteiten, met invloeden van Capoeira, urban dance en Indiase dans. Dit alles wordt gepresenteerd in de Vasim, de culturele broedplaats van Nijmegen.

Afterparty met oa. capoeira show en Firewoodz
We shaken en feesten gezellig verder na de voorstelling met een spectaculaire capoeira show, optredens van oa. Firewoodz, een wereldse DJ die van Brasil tot Mocroshakes draait en nog vele andere verassingen. Het publiek kan ook gezellig napraten in het Ori?´ntaalse theehuis, versierd met Oosterse tapijten en kussens bij een heerlijk glaasje thee of een waterpijp met appeltabak.

Shake It! is het jongerenproject van stichting Whaa, projectbureau voor diversiteit. Het project brengt al voor het vierde jaar diverse jongerenculturen bij elkaar en stimuleert ontmoeting en samenwerking tussen jongeren. Shake It! biedt jongeren een kans om hun talenten te ontdekken en zich op een positieve manier te presenteren. “Bij Shake It! zetten we jongeren in hun kracht. Daarnaast zijn we er erg trots op dat zij het levende voorbeeld zijn van hoe positief omgang tussen jongeren van diverse culturen kan uitpakken. De Whaa-leus ‘De wereld is van iedereen’ komt bij Shake It! volledig tot zijn recht”, aldus Janneke van Lier, projectleider.

In een enorm decor geven jongeren van Shake It! hun kijk op de thema’s macht en aanzien. Wanneer ben je iemand? Wat is eigenlijk jouw succes? Zie jij pas iemand staan als diegene jou ziet zitten? De jongeren laten zien hoe dit in de samenleving in grootse gebeurtenissen zowel als in kleine onzichtbare details opduikt. Onder regie van Pieter van Terheijden en een professioneel dansdocententeam belooft het een voorstelling te worden met veel actie, humor, gevoelige momenten, afgewisseld met Indiase dans, capoeirista’s en urban dance.

Naast alle expressieve onderdelen hebben de jongeren zich ook beziggehouden met onder andere de publiciteit en de organisatie van alle sociaal-culturele activiteiten die binnen het project plaatsvinden. Projectmedewerker K?Æhoro Ng?ªg?Æ: ‚ÄúDoor de ongedwongen sfeer kunnen jongeren zichzelf zijn. Het gevoel van waardering stimuleert ze om zelf initiatief te nemen in het organiseren van activiteiten binnen het project.‚Äù

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.