Hollywood maakt film over Milli Vanilli

0

Milli VanilliHollywood gaat het verhaal van het omstreden Duitse popduo Milli Vanilli verfilmen. De twee fotomodellen waren uiterst succesvol tot bleek dat ze helemaal niet zelf zongen. Ze moesten er zelfs een Grammy voor teruggeven. Dat heeft Daily Variety donderdag gemeld.

Milli Vanilli bestond uit Fab Morvan en Rob Pilatus. Ze hadden hits als Girl You Know It’s True en Girl I’m Gonna Miss You. Toen in 1990 bleek dat ze zelf geen noot hadden gezongen op het album waar ze net een Grammy voor hadden gekregen, en dat ze live altijd playbackten, was het gedaan met hun internationale succes. Een rechter bepaalde zelfs dat alle kopers van het album recht hadden op schadevergoeding.

Producer Frank Farian gebruikte Morvan en Pilatus als gezichten van de groep omdat de eigenlijke zangers volgens hem niet de X-factor hadden. Pilatus raakte aan lager wal en overleed in 1998 aan een overdosis alcohol en drugs. Volgens regisseur Jeff Nathanson gaat Morvan meewerken aan de film. ,,Deze jongens haalden de grootste truc ooit uit, verkochten dertig miljoen singles en elf miljoen albums en werden uiteindelijk de lachertjes van de popwereld”, aldus Nathanson.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.