Den Haag redt Pure JazzFest van ondergang

0

Pure JazzFestDe gemeente Den Haag verleent het Pure JazzFest een extra financi?´le injectie van twee ton. Dat geld is nodig om het festival van een faillissement te redden en dit jaar een tweede editie mogelijk te maken. Een motie van de SP-fractie tegen het plan haalde het niet. Een ruime meerderheid van de gemeenteraad steunt het collegevoorstel. Dat bleek donderdag.

De eenmalige bijdrage is nodig voor het bereiken van een zogenoemd crediteurenakkoord. Dit bedrag wordt als achtergestelde lening beschikbaar gesteld en kan in de toekomst worden teruggevorderd op het eigen vermogen. Door tegenvallende bezoekersaantallen en te weinig sponsorgelden kampte het festival met een tekort van bijna een half miljoen euro.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.