Samenwerking Zomercarnaval Rotterdam en carnaval Londen

0

Zomercarnaval Rotterdam Ortel Zomercarnaval (26 t/m 28 juli) gaat een internationale samenwerking aan met het prestigieuze Nottinghill Carnival uit Londen. Terwijl wereldwijd het traditionele carnavalsfeest dit weekend van start gaat, bouwen de twee grootste carnavalsfeesten van Europa samen aan een uitwisseling op het gebied van brass- en steelmuziek. De contacten tussen Rotterdam en Londen komen niet geheel uit de lucht vallen: in augustus 2006 kreeg de winnende brassband van de Battle of Drums uit Rotterdam al een plekje in de fameuze parade in Londen. De uitwisseling wordt gecompleteerd in 2007. Niet alleen reist de nieuwe winnaar van de Battle of Drums (gekozen op 27 juli 2007) af naar Londen, Ortel Zomercarnaval ontvangt omgekeerd de winnende steelband uit Londen in Rotterdam. De voorrondes van de populaire brassbandcompetitie vinden vanaf 2007 in Rotterdam plaats. Vorig jaar bezochten ruim 60.000 bezoekers de Battle of Drums tijdens Ortel Zomercarnaval.

Guus Dutrieux van organisator DUCOS Productions: “De Battle of Drums krijgt met de Londense samenwerking een internationale upgrade. Bovendien introduceren beide evenementen muzieksoorten die hun wortels hebben liggen in de carnavalstraditie. Waar Zomercarnaval haar basis terugvindt in de Antilliaanse cultuur met brassmuziek, reiken de roots van het Nottinghill Carnival naar de Caribische plekken van Trinidad en Tobago en haar bijbehorende steelmuziek”. Ortel Zomercarnaval werd met haar 900.000 bezoekers in 2006 uitgeroepen tot het Meest Succesvolle Evenement van Nederland (bron: ReSpons Evenementenmonitor 2006). Het Nottinghill Carnival is uitgegroeid tot een van de grootste carnavalsfeesten ter wereld en mocht in 2006 op ruim 1 miljoen bezoekers rekenen.

De voorrondes van de Battle of Drums keren terug in Rotterdam en vinden op 27 mei 2007 plaats tijdens het Ortel Dunya Festival in het Park bij de Euromast. Diverse brassbands doen die dag een gooi naar de vier finaleplekken van de Battle of Drums tijdens Ortel Zomercarnaval en hopen kans te maken op de felbegeerde titel Beste Brassband Ortel Zomercarnaval 2007. In 2006 ging de titel naar Eternity Brass uit Amsterdam. Deze brassband reisde in augustus 2006 af naar Londen.

Data Ortel Zomercarnaval 2007:
27 mei – Voorrondes Battle of Drums
22 juli – Queen Election
26 juli – Beachparty
27 juli – Battle of Drums
28 juli – Straatparade en Live on Stage

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.