Den Haag wil jazzfestival redden

0

Burgemeester en wethouders van Den Haag zijn bereid Pure JazzFest onder voorwaarden een extra financi?´le steun van twee ton te verlenen. Dat geld is nodig om het Haagse festival voor jazz en wereldmuziek van een faillissement te redden en in 2007 een tweede editie mogelijk te maken.

Het Pure JazzFest moest de leegte vullen die onstond door het vertrek van het North Sea Jazz-festival naar Rotterdam. Er kwamen op de Haagse evenknie slechts 5000 bezoekers af, waar op 18.000 was gerekend. ,,Het ambitieniveau en daarmee het uitgavenniveau zijn niet tijdig naar beneden bijgesteld”, stellen B en W.

Het college stelt als voorwaarde dat de Stichting Pure Jazz een nieuw en kundig bestuur krijgt, dat borg staat voor een solide dagelijkse zakelijke leiding. Jazzfest, dat vorig jaar voor het eerst werd gehouden, kreeg door onder meer tegenvallende bezoekersaantallen en te weinig sponsorgelden te kampen met een tekort van bijna een half miljoen euro.

De gemeente maakte woensdag bekend dat de eenmalige extra bijdrage nodig is voor het bereiken van een crediteurenakkoord. Dit bedrag wordt als achtergestelde lening beschikbaar gesteld en kan in de toekomst worden teruggevorderd op het eigen vermogen.

Als oorzaken voor de lage opkomst noemt het college de onbekendheid van het festival, de onduidelijke reclamecampagne, de hoge toegangsprijzen en het extreem slechte weer.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.