Reggae Sundance naar strand in Eersel

11

Reggae Sundance heeft eindelijk een nieuwe locatie gevonden. Het openluchtreggaefestival vindt komend jaar niet langer plaats in Eindhoven, maar op het E3-strand in het Brabantse Eersel.
Het evenement moest eigenlijk al een paar jaar geleden verkassen omdat de provincie niet langer toestond dat het in de Genneperparken werd gehouden. Dat is een beschermd waterwingebied.

Aangezien het eerder niet lukte een geschikte alternatieve locatie te vinden, kneep de gemeente de afgelopen jaren nog een oogje dicht. Organisator Panic Productions maakte echter donderdag bekend dat de twaalfde editie van Reggae Sundance, een van de meest toonaangevende openluchtreggaefestivals in Europa, definitief een nieuwe plek krijgt.

De nieuwe locatie biedt volgens de organisatie voldoende mogelijkheden uit te breiden. Op het festivalterrein kunnen ongeveer 20.000 mensen terecht, de bijbehorende camping aan het strand heeft plek voor zo’n 14.000 kampeerders. Daarmee zullen taferelen zoals vorig jaar, toen het evenement op zondag voor het eerst volledig uitverkocht raakte en veel mensen teleurgesteld huiswaarts moesten keren, voorlopig van de baan zijn. De oude locatie bood plek aan ruim 12.000 bezoekers en zo’n 7000 campinggasten.

Tijdens de vorige editie begon het reggaefestival officieus al op de avond voorafgaand aan het tweedaagse festival. Zanger Sizzla kon alleen op vrijdag komen, waarop de organisatie besloot hem die avond in de tent op de camping te programmeren. Dit tot groot genoegen van de bezoekers. Het ziet ernaar uit dat de reggaeliefhebbers op het kampeerterrein ook dit jaar een voorproefje krijgen op vrijdagavond. De organisatie denkt zelfs aan een speciaal campingfestival. Reggae Sundance trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers uit binnen- en buitenland.

- Advertentie -

11 REACTIES

 1. Mijn vriend Mor wil graag met zijn kraam vol Afrikaanse spulletjes op het Sundance Reggae Festival staan. Maar nergens is het contactadres te vinden. Willen jullie s.v.p. terugmailen (of bellen)en uitleggen hoe e.e.a. in zijn werk gaat? Bij voorbaat dank!
  Met vriendelijke groet,
  Emma Veenstra
  tel. 06-470 19 150

 2. Jep eersel is in eindhoven (5 minuten ervandaan met de auto, je komt er langs want het complex ligt aan de snelweg!)

  Make sure you’ll be there!

 3. ha, ik kan bij info helemaal geen nummer/mail vinden op jullie site.. het nummer dat hier boven staat heb ik al, maar hebben jullie ook een mail? dank!

 4. Oeps maina…ik zag dat ze op de site alweer klaar staan voor 2008 en alle info is weggehaald maar ik heb nog wel een infomail voor je die je altijd kan proberen,,, info@reggaesundance.nl
  ik hoop je hierbij verder geholpen te hebben.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.