Den Haag stopt Subsidie FunX

2

De gemeente Den Haag stopt vanaf volgend jaar de subsidie aan de succesvolle jongerenzender FunX. De zender is vooral populair onder Surinaamse en Antilliaanse jongeren maar ook andere jongeren in de randstand hebben de zender de hele dag aan. FunX wordt op dit moment gesubsidieerd door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen, maar de vier grote steden, Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht doen ook een stevige duit in het zakje. Den Haag heeft nu dus besloten te stoppen met de financi?´le steun.

Haags media-wethouder Rabin Baldewsingh luistert zelf vaak naar FunX. Hij noemt het een fantastische zender, zeer multicultureel en hij weet dat het een hele populaire zender onder jongeren is, maar toch moet hij de subsidie per 2008 stoppen. Baldewsingh beroept zich op de afspraken die eerder met FunX zijn gemaakt: de gemeente zou het radiostation vier jaar ondersteunen en daarna zou het ophouden. Baldewsingh heeft wel enige kritiek op de inhoud, de lokale inbedding had volgens hem beter gekund. Hij had graag gezien, dat FunX zich op inhoudelijk gebied beter had gemanifesteerd. “Den Haag had meer zichtbaar gemaakt moeten worden in een zender waar Den Haag zoveel geld in steekt”, aldus Baldewsingh. Baldewsingh heeft begrepen, dat FunX inmiddels landelijke ambitie heeft en vindt dat het radiostation dan ook moet solliciteren naar landelijke financiering

Mezen Dannawi, programma directeur van FunX, vindt het heel erg jammer dat de financiering op houdt, maar meent dat het toch niet het einde van FunX Den Haag betekent. Het radiostation is heel populair in de stad, heeft een goed bereik, evaluaties zijn goed, de pers is erg enthousiast. FunX zal nu naar een nieuwe constructie moeten zoeken.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Rabin,

    Uitgaande van de hele ontstaansgeschiedenis van FunX denk ik dat er zo zoetjes aan eindelijk recht wordt gedaan aan wat krom is gegaan.

    Hopelijk volgen de andere steden ook je voorbeeld

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.