Soulzanger James Brown overleden

4

Soulzanger James Brown (73) is op 1e Kerstdag in het ziekenhuis in het Amerikaanse Atlanta overleden. Dat heeft zijn manager Frank Copsidas bekendgemaakt, aldus de Amerikaanse tv-zender CNN op zijn website. De ‘Godfather of Soul’ was zondag opgenomen met een zware longontsteking. James Brown heeft afgelopen week enkele optredens afgezegd. Zijn agent zei eerder te verwachten dat hij zaterdag alweer fit zou zijn voor een concert.

Brown was een van de invloedrijkste figuren uit de geschiedenis van de soulmuziek. Daarmee drukte hij ook zijn stempel op andere muziekgenres als funk, reggae, jazz en hiphop. In totaal bracht Brown meer dan vijftig albums uit. Ook had hij een groot aantal hits. Naast zanger was ‘Mister Dynamite’ een succesvol zakenman. Hij bezat een aantal radiostations en een platenmaatschappij.

- Advertentie -

4 REACTIES

  1. Wat heb ik genoten van The Godfather of Soul!
    Nu nog,want ik bezit nog steeds zijn platen en cd”s en mijn kinderen ook:wat een ritme!Get on the good foot.Maar niet alleen de groove speelde bij mij een rol,ook de filosofie van zijn teksten.Filosoul dus.Moge God hem zijn”missers”vergeven.Rest in peace.The King is death,The King is not death!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.