Yakki Famirie in Manifesto te Hoorn

0

Yakki Famirie is op 15 december te zien in Poppodium Manifesto te Hoorn. Tijdens deze avond worden er gelden ingezameld voor de stichting Panja-oe-Mauw, actie reik ons de hand t.b.v. van de bouw van een Opvangcentrum voor Tienermoeders in Paramaribo. De opbrengsten van de hapjes in het cafe gaan naar de stichting en verder wordt er nog op andere wijze aandacht gevraagd voor dit project.

Yakki Famirie wordt in 1987 in Rotterdam opgericht uit het kaseko-orkest Latinos uit Suriname. De groep, onder leiding van componist/bandleider/saxofonist Theo Swanenberg, legt zich toe op aleke kaseko (een mix van aleke-muziek uit Oost-Suriname en kaseko uit de kuststrook), maar experimenteert ook gretig met latin en traditionele Surinaamse kawina
(feestmuziek) en (Afro-Surinaamse) rituele winti. Het resultaat is strakke, opzwepende dansmuziek, met een hoofdrol voor de koperblazers.

Kosten: €10,-
zaal open: 21:00

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.