Black Soil International Hip Hop Film Festival

0

In het weekend van 24-26 november (Rotterdam) en 1-3 december (Amsterdam) openen Theater Lantaren/Venster en Bitterzoet hun deuren voor de 4e editie van het Black Soil international Hip Hop Filmfestival.
De openingsfilm dit jaar is de bioscooprelease van Nederlandse hiphopdocumentaire Dutch Touch van Ulrike Helmer (Egmond Films) over een nieuwe generatie Nederlandse hiphop artiesten, te weten Duvelduvel, Brainpower en J Collins op hun weg naar de top.

Enkele hoogtepunten uit het programma zijn: Lockdown USA: een documentaire over de strijd van hiphop icoon Russell Simons tegen de Rockafella Drugs Laws in NYC. Scene not Heard: feature documentaire over vrouwelijke MC‚Äôs in de Philly scene. Wholetrain (speelfilm) over de graffiti sc?®ne in Duitsland. From Mambo to Hip Hop: zondag 26 november, een nieuwe documentaire van Henry Chalfante (regisseur aanwezig!) over hoe de integratie van een traditionele dansvorm(mambo) in een actuele dansvorm (breakdance) een nieuwe stijl tot ontwikkeling bracht. De film wordt gevolgd door een paneldiscussie met ervaringsdeskundigen over zelfbewustzijn en eigen identiteit binnen de Nederlandse hiphop scene en een workshop gegeven door de legendarische B-Boy Kwikstep (NYC) i.s.m. Breakers Anonymous & The Box.

Vrijdag 1 december in samenwerking met Struttin’ een live optreden van JAG (Just Another Group) en De-Cypher afkomstig uit Birmingham, die getipt worden als ?©?©n van de grootste hiphop beloften uit de UK. Op zaterdag 2 december.(Amsterdam) in
samenwerking met African hiphop.com een programma met hiphop films en
artiesten van het Afrikaanse continent. We sluiten het Black Soil festival in stijl
af in samenwerking met Appletree en Musiq & Thangz met niemand minder dan soul diva Jaguar Wright (US), die onder andere samenwerkte met grote hiphop namen als Jay-Z en The Roots.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.