Straattaal krijgt eigen dictee in Nederland

0

De Nederlandse tv-zender BNN zendt zondag het Groot Dictee der Nederlandse Straattaal uit. De presentatie is in handen van rapper Ali B, volgens de omroep ‘de Philip Freriks van de straat’. Ali laat Bekende Nederlanders zweten op de betekenis van woorden als ballen, stiften, pieren, ankeren, baksen en boelen. Tijdens de Avond van de Straat krijgt jongerentaal ook op andere manieren de aandacht.

Presentatrice Sophie Hilbrand, bijgestaan door de rapper Raymzter, ontvangt gasten met wie ze praat over de taal en de cultuur van de straat. Daarnaast is er ook een straattaal-Lingo en een straattaal-nieuws. De Nederlandse rapper Lange Frans presenteert tenslotte ook een belspelletje in straattaal.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.