Rapper Da Defrock wil Europa veroveren

0

Da Defrock is de naam. Een naam om te onthouden, belooft de Schiedamse rapper van Surinaamse afkomst vol overtuiging. Met zijn debuutsingle My name steekt hij zijn neus tegen het venster dat hem uitzicht moet geven op een glansrijke carri?®re. De single Bounce, die over twee maanden uitkomt, wordt zijn Europese doorbraak, verwacht hij. ,,Amerika is voor mij het ultieme, maar dat is nog even een droom. Eerst Europa‚Äô‚Äô zegt hij in het Algemeen Dagblad.

Clide R. Essed (34), zoals zijn werkelijke naam luidt, is vol vertrouwen over zijn muzikale toekomst. Hij heeft zijn eigen label – Strange Poetry Entertainment- , is producer en heeft zijn succes dus in eigen hand. ,,My name, de titel verklaart het al, is eigenlijk een introductie-cd,’’ ratelt de donkere rapper. ,,Zodat de radiostations, discotheken en clubs mijn naam straks kennen als Bounce, mijn tweede single, uitkomt. Die is echt zwaar commercieel getint en moet dus bijna wel scoren.’’

Da Defrock begon in de jaren tachtig met breakdance en electric boogie, maar ontplooide zich uiteindelijk als rapper en maakte deel uit van diverse groepen. In 1991 koos de Schiedammer voor een solo-tour.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.