Busta Rhymes scoort hit met Waals nummer

0

Busta RhymesBusta Rhymes haalt de inspiratie voor zijn nummers ook uit Belgi?´. De Amerikaanse rapper betaalt auteursrechten aan een Belgische artiest voor zijn single ‘New York shit’. Het nummer van het album ‘The big bang’ staat momenteel in de Amerikaanse hitlijsten. De originele versie is van de Waalse artiest Francis Goya. Dat meldt de Belgische omroep VRT.

Dertig jaar geleden schreef Goya het nummer ‘Faded lady’. Nu de 34-jarige Rhymes dat nummer gebruikt, ontvangt de Waalse artiest geld. Van het rapnummer ‘New York shit’ zijn ondertussen twee miljoen exemplaren verkocht. “Dat wordt een kleine jackpot”, zegt hij tegen VRT.

Goya had in de jaren zeventig een internationale hit met het nummer ‘Nostalgia’. Busta Rhymes, wiens echte naam Trevor A. Smith Jr. is, is onder meer bekend van de single ‘Turn it up, fire it up’, een rap gebaseerd op de themasong van de televisieserie Knight Rider. In het nummer ‘Don’t cha’ is de rapper te horen met The Pussycat Dolls.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.