Live for Life festival in september

1

Op zondag 24 september van 13.00 tot 23.00 uur organiseert Stichting Rhythm of Reason het grootste jaarlijkse kleurrijke jongerenfestival van Nederland. Het festival is volledig gratis en vindt plaats in het hart van het centrum, Kerkplein Arnhem. Het thema van het festival luidt: TASTES OF CULTURES. De kleurrijke jongeren laten zien dat de smaak van culturen lekker, spannend en een bron van rijkdom is voor Nederland. De organisatie verwacht ruim 15.000 bezoekers.

Live for lifeHet Live for Life festival valt op de eerste dag van het Ramadan en bestaat uit top optredens van Turkse, Marokkaanse, Molukse, Antilliaanse, Surinaamse en Nederlandse bodem. De artiesten slaan hun handen ineen voor een Leuk en Lekker multicultureel Nederland. Hiernaast bestaat het festival uit o.a de volgende onderdelen:

* een Multitalent podium waarbij samengewerkt wordt met de urban jongerenzender van Nederland FunX.
Uitreiking Live for Life Award ; award voor een artiest die zich het meest veelzijdige (breed en divers) inzet voor de multiculturele samenleving.

* Business plaza, business meets cultures, waarbij bedrijven de ogen worden geopend door de kansen op het gebied van diversiteit. Diversiteit betekent ook Business.

* Danspodium: 12 werelddansen passeren de revue waaraan bezoekers gratis kunnen participeren.

* World Panna Cup: jongeren tot 23 jaar dingen met hun landenteams mee naar de eerste prijs van 1000 euro en voetbal tegen Vitesse.

* Debat over jong allochtoon ondernemerschap en racisme op de arbeidsmarkt. Sprekers zijn o.a Agnes Jongerius ( FNV) en fractievoorzitters van politieke partijen met het oog op de verkiezingen die in november dit jaar worden gehouden

Het is nu ook eens tijd voor een positief geluid over de kleurrijke jongeren”, aldus Aysim Deveci ( jurist 31 jaar ). “Live for Life moet duidelijk maken dat jongeren zich niet kunnen permitteren om niet te geloven in een harmonieuze multiculturele samenleving. We moeten het namelijk gewoon met elkaar doen in onze Nederland. Al die rechtse bullshit onzin moet afgelopen zijn. In Amerika zijn ze toch ook trots op “Little Italy” en “China Town” . In Nederland lukt het de opiniemakers telkens weer om multicultureel Nederland neer te zetten als een doemscenario. “Als je niet in Nederland gelooft rot je maar gewoon op, maakt niet uit van welke afkomst je bent”, “Want onze samenleving is multicultureel en zal dat ook altijd blijven”. aldus de initiatiefneemster mr. A. Deveci.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.