Dutch Reggae Awards op ‘Rastaplas’

0

Reggaefestival ‘Rastaplas’ bestaat pas drie jaar, maar is nu al ?©?©n van de vier serieuze reggaefestivals, na Two 77 Splash en Ruigoord (beide Amsterdam) en Sundance (Eindhoven). Rastaplas wordt zondag 27 augustus weer gehouden bij de Noord Aa (Zoetermeer) en onderscheidt zich doordat het gratis is; Two 77 Splash kost 47,50 euro. ‚ÄûDaar komen alleen de grote namen,‚Äô‚Äô vertelt organisator Ivo van Zwet. ‚ÄûWij hebben nieuwe talenten‚Äô‚Äô zegt hij in het Algemeen Dagblad.

De kwaliteit is er niet minder om. Wat te denken van de multinationale band Dread & Dreadless? De bandleden komen uit Nieuw-Guinea, Cura?ßao, Suriname, Marokko en Nederland en hebben al twee cd‚Äôs uitgebracht. Of Brother Marcus and the Irie Connection? Al 20 jaar bezig met ‚Äòstrakke, volwassen reggae van eigen bodem‚Äô. Opvallend is ook Black Star Convenant, opgericht vanuit idealistisch oogpunt om Westerse en niet-Westerse cultuur met elkaar in contact te brengen.

Andere bands zijn: Equal, Empress Sound, Roots Creation, Rub-a-dub coolvibbes en Jahvasound met Coolrock & Winnieman Sound.

Die dag worden om 17.30 uur de Dutch Reggae Awards uitgereikt voor de beste band, het grootste nieuwe talent, de beste zanger en de beste website. Verder is er een marktje. De toegang is wederom gratis. Of dat volgend jaar nog zo is, weet Van Zwet niet. „We krijgen wel subsidies van Fonds 1818 en het Prins Bernhard Fonds, maar die zijn niet genoeg. Misschien vragen we volgend jaar 5 euro.’’

Rastaplas

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.