Foto’s van Zomercarnaval 2006 in Rotterdam

2

ZomercarnavalAls ?©?©n van de eerste sites in Nederland hebben wij op zondag al een korte fotoreportage van het Zomercarnaval dat gisteren in Rotterdam is gehouden. De Straatparade van Ortel Zomercarnaval in Rotterdam is dit jaar bezocht door ruim 900.000 mensen. De Battle of Drums op de avond ervoor kon rekenen op zo‚Äôn 60.000 bezoekers. Daarmee is het evenement dit jaar weer zeer goed bezocht. Ook in 2005 trok Zomercarnaval 900.000 bezoekers naar het centrum van Rotterdam. De sfeer zat er dit jaar goed in, mede dankzij het prachtige weer. De warmte heeft niet tot overmatige problemen geleid; de organisatie was goed voorbereid met veel extra water voor zowel publiek als deelnemers.
Foto's van Zomercarnaval 2006
De Straatparade ging om 13.00 uur van start en werd aangevoerd door de Queen Zomercarnaval, de 23-jarige Katy Cede?±o Manzanillo van Grupo Carnaval Dominicano. De ruim 2000 Straatparadedeelnemers, verdeeld over 34 carnavalsgroepen, maakten traditiegetrouw kans op diverse prijzen. Dit jaar worden de winnaars niet direct bekend gemaakt. De jury volstond vandaag met een aantal nominaties voor onder meer de categorie Beste Carnavalsgroep Ortel Zomercarnaval 2006. De volgende groepen komen in aanmerking voor deze felbegeerde titel: Beija Flor Brasil Holanda (Berkel en Rodenrijs), Sorpressa (Tilburg), Nos Ku Nan Tur Ta Den (Rotterdam), Aruba Uni (Amsterdam), Kingdoms under the Sun (Amsterdam). De winnaars worden 15 september bekend gemaakt.

Foto’s Zomercarnaval 2006

- Advertentie -

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.