Bijna miljoen bezoekers Zomercarnaval

0

Ruim 900.000 mensen hebben zaterdag het Zomercarnaval in Rotterdam bezocht. Volgens de organisatie was het ,,gezelliger dan ooit”, mede dankzij het mooie weer. De deelnemers en toeschouwers zijn de gehele dag voorzien van water en ijs, waardoor de hitte niet tot problemen heeft geleid.

,,De weergoden hebben er letterlijk een tropisch feestje van gemaakt”, aldus een woordvoerster van de organisatie. ,,Het warme weer heeft mensen er niet van weerhouden om naar het Zomercarnaval toe te komen.” Vorig jaar bezocht hetzelfde aantal mensen het evenement in de binnenstad van Rotterdam.
Koningin zomercarnaval
Ook de politie sprak van een goed verlopen Zomercarnaval, waarbij zich geen grote incidenten voordeden. Circa 180 mensen meldden zich bij EHBO-posten. Elf van hen moesten naar het ziekenhuis.

De politie nam tijdens preventieve fouilleeracties twee vuurwapens en enkele messen in beslag. Agenten verrichtten in totaal 38 aanhoudingen, onder meer voor mishandeling, wildplassen en ruziemaken.

Volgens de woordvoerster van de politie viel het aantal incidenten mee, gezien de grote hoeveelheid mensen in het centrum.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.