Eternity Brass wint Battle of Drums Zomercarnaval

2

De brassband Eternity Brass heeft gisteravond de Battle of Drums van Zomercarnaval gewonnen. De groep uit Amsterdam mag zich een jaar lang Beste Brassband Ortel Zomercarnaval noemen. Naast een geldprijs wint de groep een plek in de parade tijdens het befaamde Nottinghill Carnival in Londen (26 t/m 28 augustus). De kersverse winnaar is morgen direct in actie te zien: Eternity Brass voert de Straatparade aan met de Queen Zomercarnaval. De Battle of Drums trok vanavond ruim 60.000 bezoekers naar het centrum van Rotterdam.

De jury roemde Eternity Brass om de hoge kwaliteit van ritme en muziek, juiste harmonie en gevarieerde show. Ook was de jury zeer te spreken over de prachtig uitgevoerde kleding, die “de juiste carnavalsuitstraling” had. De 30-koppige brassband behaalde daarmee de hoogste score van de vier finalisten. Eternity Brass volgt TOK Rhythm&Brass uit Dronten op, die de titel vorig jaar in de wacht sleepte.

Battle of Drums
[E?©n van de deelnemende bands uit Rotterdam-Zuid]

De Battle of Drums is het traditionele opwarmertje van Zomercarnaval dat morgen haar jaarlijkse hoogtepunt beleeft met de Straatparade. De Straatparade start om 13.00 uur bij de Boompjes aan de voet van de Erasmusbrug. Dit jaar bestaat de parade uit 34 groepen en ruim 2000 deelnemers van 22 verschillende nationaliteiten. In 2005 werd Zomercarnaval bezocht door ruim 900.000 mensen en eindigde in de Evenementenmonitor van ‘Meest succesvolle evenementen’ op de 2e plaats.

- Advertentie -

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.