Antilliaanse Feesten in Hoogstraten

1

De Antilliaanse Feesten in Hoogstraten is het grootste Caribisch muziekfestival in Europa, met op het programma de meest populaire groepen uit de brede Antilliaanse regio: van Cuba tot Trinidad, van Colombia tot Belize, van Ha?Øti tot Puerto Rico.

De Cariben of Antillen vormen een interessante culturele smeltkroes, die een uniek muziekaanbod heeft voortgebracht met een enorme en vitale diversiteit. De basis en het gemeenschappelijke kenmerk van al deze muziekvormen is het Afrikaanse ritme dat door de zwarte bevolking werd overge?´rfd van hun voorouders, die als slaven naar de Antillen werden gebracht. Vermengd met Europese elementen ontstonden overal sterk van elkaar verschillende stijlen. Calypso en soca uit Trinidad; son, mambo, salsa uit Cuba; merengue en bachata uit de Dominicaanse Republiek; ska en reggae uit Jamaica; cumbia en Vallenato uit Colombia; cadence en zouk uit Martinique; compas uit Haiti; punta uit Belize; kawina uit Suriname. Langzaam aan zijn al deze stijlen in Europa en elders doorgedrongen en vooral de salsa en merengue zijn aan een wereldwijde opmars bezig.

Al deze tropische uitbundigheid wordt in de Hoogstraatse Blauwbossen live gepresenteerd op een festivalterrein, met twee grote indoor podia en al het overdekt comfort dat een veeleisend muziekliefhebber kan wensen. Door de combinatie van dit exclusieve programma en de kwalitatieve locatie ontstaat die onge?´venaarde en veel geroemde Antilliaanse Feesten party-sfeer. Nergens anders vind je zo’n sterk en exclusief programma en zo’n uitgelaten sfeer met duizenden dansende mensen uit alle windstreken! De 24e editie (steeds 2de weekend van augustus) vindt plaats op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus 2006 vanaf 20.00 tot 05:00 met optredens van onder meer Aptijt, Willie Colon, Magic System en Orishas.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.