Oeuvreprijs voor Quincy Jones

4

De website Nu.nl meldt dat de Amerikaanse jazzmuzikant en producer Quincy Jones vorige week onderscheiden is voor zijn carri?®re. Tijdens de BBC Jazz Awards kreeg de levende muzieklegende een ‘lifetime achievement award’ uitgereikt.

In de jaren vijftig startte de 73-jarige Jones als trompettist en producer. Hij werkte toen samen met artiesten als Ray Charles, Duke Ellington en Dizzy Gillespie. Langzamerhand breidde Jones zijn werkterrein steeds meer uit naar de film- en popmuziek. Jones werkte als producer met grootheden als Frank Sinatra, Aretha Franklin en Bono.

QuincyEen van zijn grootste successen is de productie van ‘Thriller’ van Michael Jackson in 1982. Dat album wordt gezien als het artistieke hoogtepunt van de ‘King of pop’. In totaal zijn bijna zestig miljoen exemplaren van Thriller verkocht. Daarmee is het nog steeds het best verkochte album ooit. Jones kreeg tijdens zijn loopbaan een recordaantal van 76 nominaties voor een Grammy Award. Hij won er 26.

De oeuvreprijs werd uitgereikt door een goede vriend van Jones, acteur Sir Michael Caine. Enkele andere winnaars tijdens de jaarlijkse BBC Jazz Awards waren Dennis Rollins’ Badbone & Co en Andrew McCormack. Het prijzengala werd voor de zesde keer gehouden.

- Advertentie -

4 REACTIES

  1. hi baas watervalik ben een surinaamse rapper en ik wil graag mijn song voor u opsturen hoe doe ik dat….

  2. een rede om rapper of auteur tezijn of te worden
    de uiting uit worden en beeld wat ons mede deel de gaande man ONS AUTEUR acteur in humeur

  3. de rede dat ons jeugd zonder werk zit dat er te veel met een werkvergunning lopen en sozawe ontvangen zonder een echt verblijf vergunning moet nou maar eens gelopen zijn met profisatie’s van buiten staande

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.