Katy Cede?±o Manzanillo nieuwe Queen Zomercarnaval

1

De 23-jarige Katy Cede?±o Manzanillo van carnavalsgroep Grupo Carnaval Dominicano is vanavond gekroond tot Queen Ortel Zomercarnaval 2006. De Queen Election, de verkiezing waar de Queen Zomercarnaval gekozen wordt, vond zondagavond plaats in de Cruise Terminal, Rotterdam. Acht kandidates van verschillende carnavalsgroepen dongen in de drie uur durende show mee naar de titel Queen Ortel Zomercarnaval 2006. De van oorsprong Dominicaanse Katy gaat als Queen Zomercarnaval een belangrijke functie vervullen als ambassadrice van het evenement Zomercarnaval. Traditiegetrouw voert zij op zaterdag 29 juli de Straatparade aan met haar carnavalsgroep. De nieuwbakken Queen wint tevens een reis naar de Nederlandse Antillen. In 2005 werd Zomercarnaval bezocht door ruim 900.000 mensen en eindigde in de Evenementenmonitor van ‚ÄòMeest succesvolle evenementen‚Äô op de 2e plaats.

Katy Cedeno ManzanilloDe jury van de Queen Election roemde de nieuwe Queen om haar sterke communicatieve vaardigheden, haar spontane uitstraling en brede algemene kennis. Om deze redenen zag de jury in haar de beste vertegenwoordigster van het evenement Zomercarnaval. De jury bestond dit jaar uit Nelo Emerencia (juryvoorzitter en bestuurslid Stichting Zomercarnaval Nederland), Gracia Caff?© (Redondo Musica), Maritza Russel (directeur Uitgever Marrein Publications), Monica Huiberts (beleidsmedewerker Stichting Rotterdam Festivals), Franklin Oduber (directeur Kabinet Gevolmachtigde Minister van Aruba) en Robert Candelaria (directeur Kabinet Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen).

De kandidates presenteerden zich tijdens de gala-avond op verschillende onderdelen. De jury beoordeelde hen op representativiteit en het vermogen om in de media de doelstellingen en kwaliteiten van Zomercarnaval uit te dragen. Daarnaast lette de jury op uitstraling, spontaniteit, dans en improvisatietalent. Hoogtepunt van de Queen Election vormde de bekende laatste ronde, waarin de Queens-in-sp?© zich op spectaculaire wijze presenteerden in hun carnavalskostuums

First Runner Up Lamya M‚ÄôHaidra van Nubian Carnaval & Friends heeft een reis naar Cura?ßao gewonnen. De Second Runner Up Maria Elizabeth Kooij Martinez van de groep Colores Latinos won een reis naar het Nottinghill Carnival in Londen, welke plaats vindt in augustus van dit jaar.

- Advertentie -

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.