Verkiezing Koningin Ortel Zomercarnaval

0

Op zondag 16 juli 2006 wordt de nieuwe Koningin Ortel Zomercarnaval 2006 gekozen. Tijdens de jaarlijkse Queen Election (18.00 uur, Cruise Terminal Rotterdam) dingen dit jaar acht kandidates namens verschillende carnavalsgroepen naar de felbegeerde titel. De winnares van de Queen Election mag zich een jaar lang Koningin Ortel Zomercarnaval noemen en vervult als ambassadrice van het evenement een belangrijke functie. De Queen Election is de traditionele aftrap van Ortel Zomercarnaval (27 t/m 29 juli). In 2005 werd Zomercarnaval bezocht door ruim 900.000 mensen en eindigde in de Evenementenmonitor van ‘Meest succesvolle evenementen’ op de 2e plaats.

Aan de Queen Election 2006 doen acht deelneemsters mee:
– Anushka Martis (20 jr) van Nos Orguyo (Eindhoven)
РLamya M’Haidra (24 jr) van Nubian Carnaval and Friends (Gemert)
– Ruthlin Werleman (22 jr) van Kingdoms under the Sun (Amsterdam)
– Andrea Olim Afonso (23 jr) van Club van 100 (Rotterdam)
– Katy Cede?ào Manzanillo (23 jr) van Grupo Carnaval Dominicano (A‚Äôdam/R‚Äôdam)
– Maria Elizabeth Kooij Martinez (21 jr) van Colores Latinos (Rotterdam)
– Nathalie dos Santos (19 jr) van Carnaval Cultural de Cabo Verde (Rotterdam)
– Kimberly Gr?™aux (20 jr) van Aruba Uni uit Amsterdam

De kandidates presenteren zich op 16 juli in drie rondes. Hoogtepunt van de avond is de befaamde derde ronde waarin de kandidates zich op spectaculaire wijze presenteren in hun carnavalskostuums. Traditiegetrouw voert de nieuwe Koningin Zomercarnaval op zaterdag 29 juli de Straatparade aan met haar carnavalsgroep. In 2005 ging de titel naar de Arubaanse Imara Thomas van Kingdoms under the Sun uit Amsterdam.

Queen Election
Datum: zondag 16 juli 2006
Deuren open: 17.00 uur
Aanvang: 18.00 uur
Locatie: Cruise Terminal, Rotterdam (Wilhelminakade 699)
Kaartverkoop: Tickets (€ 15,-) zijn verkrijgbaar via Ticket Service

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.