Voorproefje ‘The Wiz’ op opening Kwakoefestival

0

De swingende re-make van ‚ÄúA Brand New Day‚Äù, ?©?©n van de hits uit The Wiz, zal op 1 juli opgevoerd worden tijdens de openingsmanifestatie van het Kwakoefestival. De musical The Wiz, gebaseerd op de legendarische, met zeven Tony Awards bekroonde Broadway productie, is vanaf eind augustus te zien in het Beatrix Theater Utrecht. Recent is de re-make als voorproefje op single verschenen.

Tjeerd Oosterhuis is verantwoordelijk voor de productie van deze nieuwe versie van “A Brand New Day”, gezongen door de groep Emerald. Achter deze naam gaan drie meiden schuil: Nurlaila Karim, Angelique Koorndijk en Tashka Cijntje. Nurlaila zal de hoofdrol spelen van Dorothy in de Nederlandse versie van de musical The Wiz. Angelique kennen we als finaliste van het programma Idols, dat begin 2006 werd uitgezonden. Tashka speelt momenteel een rol in The Lion King.

Vandaag vond de persrelease van de nieuwe single ´A brand new day´ van Emerald. De stichting Kwakoe Events heeft een overeenkomst getekend met Joop van de Ende Theaterproducties voor de uitvoering van dit muzikaal fragment uit de musical The Wiz. In zijn toespraak legde Kwakoe bestuurder Tjon A Ten een de link van het nummer A Brand New Day met het thema van het Kwakoe Festival dit jaar ‘The Best Opportunity’. Daarna kregen de aanwezigen een voorproefje te horen van de single.
Emerald
Foto: John Tjon A Ten neemt de eerste single in ontvangst van Nurnaila Karim

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.