Festival Afrique-Carib in Almere

0

Op zondag 2 juli 2006 zal voor de tweede keer het Festival Afrique-Carib in Almere plaatsvinden. Dit festival vindt plaats op de Grote Markt in Almere van 12.00 tot 21.00 uur. Het doel is om kennis te maken met Afrika en het Caribisch gebied en behelst een gevarieerde mix van cultuur, dans, dialogen en muziek omlijst door vele stands. De entree is gratis.

Muziek wordt verzorgd door:
– Blaise Kintaki, etno-popmuziek uit Congo, Guyana en Paraguay;
– Septeto Trio Los Dos, son uit Cuba;
– Fode Baro, zouk uit Guinee;
– Freddy Gumbs & LJ-Sound, calypso, soca en steel pan uit Cura?ßao en St. Maarten;
– Ambassador Junior Lion, reggae uit St. Martin;
– DJ Spice (Grenada/Aruba), bekend van zijn Caribische klanken en DJ Erick (Kenia) bekend van zijn African urban music.

De presentatie is in handen van Raymi Sambo en Zulile Blinker, aka ‘Love Sista’.

Het jongerendebat, krutu en armoede zijn de thema’s van de dialogen. In het jongerendebat kunnen jongeren hun ei kwijt over het probleem van het vinden van een stageplek, een woning of ruimte waarin zij activiteiten kunnen uitvoeren. Het debat ‘Krutu: Suriname Als Multinational’ gaat over de manieren waarop Suriname het middelpunt kan worden in het Caribisch Gebied op multinational niveau. Een vergelijking tussen armoede in Nederland en de ontwikkelingslanden komt aan bod in het debat ‘Armoede’. Hoe kunnen we armoede samen elimineren?

Een keur aan kraampjes met eten, drinken, workshops, buitenlandse artikelen en informatie maakt deel uit van Festival Afrique-Carib. Haarproducten, juwelen, boeken, Afrikaanse kleding en kunstwerken zijn onder meer te vinden op de kraampjes. Laat je haar invlechten en krijg tips over het verzorgen van onder andere kroeshaar. Hapjes en drankjes komen uit Cura?ßao, Ethiopi?´, Mozambique, Senegal en Suriname.
In het Salsa Rhytym Caf?© zijn workshops salsadansen te volgen, i.s.m. Dansschool Burnet. In andere workshops leren bezoekers een Afrikaanse hut van klei te bouwen, djembe en/of steel pan te bespelen, en de techniek van tie&dye.

De burgemeester van Almere, mw. A. Jorritsma, Tweede Kamerlid PvdA dhr. J. Leerdam, directeur NCDO dhr. H. Helmich, en directeur LBR dhr. H. Fermina zullen op deze dag acte de presence geven.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.