Een op de tien Nederlanders racistisch

2

Tien procent van de Nederlandse bevolking komt openlijk uit voor zijn racistische denkbeelden. Ze menen dat Nederlanders intelligenter zijn dan allochtonen. Zij voelen zich superieur aan allochtonen en vinden dat Nederlanders zich niet moeten mengen met andere nationaliteiten. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerd onderzoek van onderzoeksbureau Motivaction onder 1020 Nederlanders.

Ruim een kwart van de Nederlandse bevolking is zeer negatief over allochtonen en met name moslims. Ongeveer driekwart (73%) van de Nederlanders is niet racistisch en veruit de meeste mensen zijn voor een multiculturele samenleving.

- Advertentie -

2 REACTIES

  1. Nou nou,
    Deze conclusie lijkt me wel op zijn zachtst uitgedrukt,niet relevant. Volgens de nieuwste peilingen van het Bureau racismebestrijding te Amsterdam worden legio gevallen van diverse vormen van discriminatie niet gemeld.
    Dus lijkt het mij dat bij analyse van de data van dit onderzoek, slechts eenzijdige conclusies hierbij de reveu kunnen passeren. De verborgen discriminatie is hierbij dus verwaarloosd… En dit is wel een ernstige zaak!!!
    Een verontruste burger

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.