Zomercarnaval trapt af met voorronde Battle of Drums

1

De Battle of Drums is back! De nationale voorronde voor de verkiezing Beste Brassband Zomercarnaval 2006 vindt zaterdag 3 juni a.s. plaats tijdens het Ortel Terra Festival in Alkmaar. Daarmee trapt Zomercarnaval, het evenement dat de nationale brassbandwedstrijd Battle of Drums host, dit jaar vroeg af. De voorronde van de Battle of Drums is de eerste in de reeks van programmaonderdelen van Zomercarnaval. Aan de voorronde in Alkmaar doen negen brassbands uit hele land mee. Deze brassbands strijden vanaf 14.00 uur op het Waagplein om een plekje in de finale. De finale is op vrijdag 28 juli tijdens Zomercarnaval in Rotterdam op de Coolsingel.

zomercarnavalDe Battle of Drums staat garant voor een staaltje swingende ritmes van de hoogste plank. Wie wordt de opvolger van TOK Rhythm & Brass? Deze brassband uit Dronten ging er vorig jaar met de felbegeerde titel ‘Beste Brassband 2005’ vandoor tijdens Zomercarnaval in Rotterdam. Alkmaar beleefde in 2005 haar primeur met de voorrondes van deze nationale brassband wedstrijd. Een deskundige jury beoordeelt de deelnemende brassbands op muzikale kwaliteit, ritme en show. De brassbands die aanstaande zaterdag deelnemen aan de voorronde, zijn: Latin Culture Brass (Spijkenisse), Impact Brass (Rotterdam), ABC Brass (Rotterdam), Legendairs (Den Haag), Eternity (Amsterdam), Brass Eternity Music (Capelle a/d IJssell), Brass Vibration (Tilburg), 100% Asambeho (Hoorn) en Earthquake Brass (Rotterdam). Vier brassbands gaan door naar de finale.

Ortel Mobile Zomercarnaval 2006 vindt plaats van 27 t/m 29 juli in de binnenstad van Rotterdam. Zomercarnaval beleeft dit jaar haar 22e editie. In 2005 bezochten ruim 900.000 bezoekers Zomercarnaval en eindigde het evenement op de 2e plaats van meest succesvolle meerdaagse evenementen van ons land (Evenementenmonitor).

Data voor 2006 zijn:

Voorronde Battle of Drums zaterdag 3 juni Waagplein, Alkmaar

Queen Election zondag 16 juli Schiecentrale, R’dam

Pre Party donderdag 27 juli Strand a.d. Maas R’dam

Warming Up/Battle of Drums vrijdag 28 juli Coolsingel R’dam

Straatparade, Live on stage, Xstage zaterdag 29 juli Centrum R’dam

Noche Grande de Carnaval zaterdag 29 juli Prachtig, Rotterdam

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Elk jaar is het op de dag van zomercarnaval heel mooi weer! Alleen daarom al verheug ik me op de editie dit jaar. Ciao!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.