LoungeM: Volksmuziek van Marokko

0

LoungeM is al enige tijd bekend als stand-up comedy, spoken word, muziek en theater festijn. De komende editie van LoungeM, op zaterdag 10 juni 2006 in Zaal de Unie, staat in het teken van de traditionele Chaabi, de volksmuziek van Marokko. Het zeer divers Marokkaans getint programma bestaat o.a. uit Orkest Ouled El Bouazzaoui en Rimah. Gastheer en comedian is Yahia Yousfi, reporter bij FunX radio, en Dj Sa?Øf zorgt na de optredens voor de leukste en mooiste Marokkaanse dansmuziek.

Orkest Ouled El Bouazzaoui, het beroemde chaabi-orkest uit Casablanca, is voor het eerst in Nederland. De broers van Ouled Bouazzaoui zijn ?©?©n van de meest bekende gezelschappen uit Casablanca. Ze zijn veelvuldig te zien op de Marokkaanse televisie en genieten bekendheid over de hele wereld. Hun vader, Chigh Bouazzaoui is al 50 jaar een bekende artiest en heeft zijn kennis overgedragen aan zijn zonen. De broers spelen viool, luit, derbouka en gellal. Hun muziek begint rustig en po?´tisch om uiteindelijk in opzwepende dansmuziek te eindigen.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.