Hoogtepunten Beeld voor Beeld op Holland Doc

0

Op woensdag 7 juni opent Hassnae Bouazza het internationale documentairefestival Beeld voor Beeld in het Tropentheater in Amsterdam. Vijf dagen lang biedt het festival documentaires waarin culturen uit alle delen van de wereld ‘van binnenuit’ worden belicht. Met veel films die een verrassende kijk geven op culturen die normaal gesproken alleen in de media opduiken als er zich een ramp of ander onheil heeft voorgedaan. De digitale documentairezender Holland Doc (www.hollanddoc.nl) doet dit jaar voor het eerst verslag van het festival. Van maandag 5 juni t/m zondag 11 juni worden dagelijks documentaires uitgezonden uit de programmering van de huidige en voorgaande edities van Beeld voor Beeld.

Van deze editie van het festival wordt op Holland Doc onder meer de documentaire Sulfur (2005) uitgezonden, een documentaire van Florian Geyer over mijnwerkers in de grootste zwavelmijn ter wereld in Indonesi?´. Uit het studentenprogramma wordt My Mother‚Äôs Lover (2006) vertoond, een film van student Sarah Schreuder over de op Ameland wonende kunstenaar Ton. Naast recente documentaires ook aandacht voor de geschiedenis van het genre van de etnografische film, met onder meer de uitzending van Tobelo Marriage (1985) van cultureel antropoloog en filmmaker Dirk Nijland.

In het weekend besteedt Holland Doc aandacht aan het project UNESCO ‚Äì ICT4ID. Dit project biedt inheemse samenlevingen de kans om door gebruik van informatie- en communicatietechnologie met hun cultuur naar buiten te treden. Holland Doc maakt een registratie van het seminar dat op donderdag 8 juni plaatsvindt, en vertoont aansluitend de televisiepremi?®re van Het goud van Pidlisan (2006), een film van Wiek Lenssen die voortkomt uit het ICT4ID-project.

Holland Doc doet verslag van het festival van maandag 5 t/m zondag 11 juni. Vanaf 1 juni staat de programmering van de special online op www.hollanddoc.nl/beeldvoorbeeld.

Beeld voor Beeld 2006 vindt plaats van 7 t/m 11 juni in het Tropentheater te Amsterdam. Het definitieve programma staat nu op www.beeldvoorbeeld.nl. Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van het Tropentheater, telefonische reserveringen kan via tel. nr. 020 5688 500.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.