Snijders en Faverey treden op voor Koninklijk huis

0

Fluitist Ronald Snijders en gitarist Robby Faverey hebben op maandag 29 mei jongstleden opgetreden voor koningin Beatrix, prinses Maxima en prins Willem Alexander. Het vond plaats in het paleis Huis ten Bosch te Den Haag-Wassenaar. Dit gebeurde na de uitreiking van een hoge koninklijke onderscheiding aan Siewert Verster, de directeur van het orkest van de Achttiende eeuw tevens muziekadviseur van het Koninklijk huis.

SnijdersOnder de kleine groep van circa 25 genodigden voor deze uitreiking bevonden zich verder onder anderen Winnie Sorgdrager ( Voorzitter van de Raad voor Cultuur), Ad Gravenzande (ex AVRO directeur) , de bekendste Nederlandse componist Louis Andriessen en directeur Jan Wolf van het Amsterdamse Muziekgebouw.

Snijders en Faverey speelden de Indiase compositie Tabla van Ronald Snijders, vervolgd door het traditionele Surinaamse lied Maisa in combinatie met Danza cataristica van de Cubaan Leo Brouwer en Saramaka van Ronald Snijders, waarin Surinaamse kawina en kaseko ritmen werden verwerkt.

Koningin Beatrix en diverse overige aanwezigen complimenteerden Robby Faverey en Ronald Snijders na hun muzikaal optreden en was er een gezellig en langdurig samenzijn met een hapje en drankje.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.