Arab Film Festival 2006 gestart

0

Het programma van de films en debatten tijdens de Week van de Havik op het Arab Film Festival 2006 is bekend. De feestelijke opening vindt plaats op dinsdag 30 mei in filmtheater Cinerama, met ‚ÄòDowntown Girls‚Äô (Muhammed Khan) en ‚ÄòAutobus‚Äô (Philippe Aracting) als openingsfilms. Ook de controversi?´le film ‚ÄòMarock‚Äô van Laila Marrakchi uit Frankrijk zal worden vertoond tijdens het AFF. Dagelijks zijn er debatten en discussies in de Arminiuskerk. Op deze locatie wordt het festival ook afgesloten op zondag 4 juni, met de uitreiking van de diverse prijzen en muziek van de Jordanese Tareq Al Nasser Group.

De debatten en discussies vinden elke ochtend plaats in de Arminiuskerk om 11.00 uur, met de volgende thema’s:

¬? 31 mei: ervaringen Arabische-Europese filmmakers: hoe gemakkelijk is het voor deze cineasten om in Europa te werken?
¬? 1 juni: Cinema en het Isra?´lisch-Palestijnse conflict
¬? 2 juni: films voor hervormingen, naar voorbeelden van Nacer Khemir
. 3 juni: “Moslims in focus”: westerse cinema en Midden-Oosten kwesties

Het Arab Film Festival kent een vijftal competities, voor korte en lange speelfilms en documentaires en debuutfilms van Arabische filmmakers. De organisatie twee deskundige jury’s samengesteld om de films te beoordelen voor de Zilveren en Gouden Haviken. Uniek is dat we voor beide jury’s in 2006 een Nederlandse voorzitter hebben gevonden, namelijk George Sluizer (speelfilms) en Bob Visser (documentaires).

U vindt het complete programmaschema op onze website via deze link.

- Advertentie -

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.